More than just Corona: important vaccinations when traveling in Europe / Checking the vaccination card is part of …

GlaxoSmithKline GmbH & Co. KG

Munich (OTS)

A vacation trip should be carefully planned, especially during a pandemic. In addition to measures to protect against corona, it is also important to think about protection against other diseases. A timely vaccination protection check should be a part of every travel preparation. Because even in other European countries, especially in the Mediterranean and Eastern Europe, there is a risk of infection with viruses such as hepatitis A.

Poor hygiene is also a frequent cause of infection in Europe

At the moment, many people only want one thing: to enjoy their free time and relax during their summer vacation. Hepatitis protection is important to make sure this works and that you won’t have any nasty surprises, especially after the holidays. In Germany, a large proportion of newly diagnosed cases of hepatitis A infection are unwanted travel souvenirs. Therefore, highly contagious hepatitis A is also known as “traveler hepatitis”. The risk is especially high in popular European countries such as the Mediterranean or in Eastern Europe. With low hygiene standards, the risk of infection increases, for example through contaminated water. Hepatitis A is transmitted by contact or smear infection, particularly through contaminated food. This includes consuming raw fish and seafood (such as mussels, oysters, and oysters), but fruits and vegetables or ice cubes in drinks can also cause infection.[1)

يظهر تفشي التهاب الكبد الوبائي أ في البحر الأبيض المتوسط ​​أهمية الحماية

الخطر ليس مرئيًا دائمًا للمسافرين. غالبًا ما تكون هناك عدة أسابيع بين العدوى والأعراض الأولى ، بحيث لا يمكن إعادة بناء المسار المحتمل للعدوى. إذا ظهر المرض ، يمكن أن يؤدي إلى أعراض معدية معوية غير محددة وشعور عام بالمرض. تؤكد حالات تفشي التهاب الكبد A على أهمية التطعيم. في عام 2018 ، أصيب 39 مسافرًا عائدين إلى المغرب بالتهاب الكبد A ، ومصدر انتقال العدوى هو تواريخ ملوثة.[2)لذايجبأنيتمتعالأشخاصالذينيسافرونإلىمناطقالخطربحمايةكافيةمنالتطعيم[3)التهابالكبدAوBموجودانمنذعقودبشكلجيد-لقاحاتمتسامحةوفعالةبالنسبةللمسافرينفياللحظةالأخيرة،يمكنإعطاءالتطعيمضدالتهابالكبدAقبلالرحلةبوقتقصيربالإضافةإلىالحمايةالشاملةللتطعيم،فإنبعضالمعلوماتالغذائيةمفيدةأيضًامنحيثالمبدأ،لاينبغياستخداممكعباتالثلجفيالمشروبات،ويجبغليماءالصنبورفقطمعالانتباهإلىحاوياتالمشروباتالمختومةصناعياًيجبأيضًاألاتكونالأسماكالنيئةواللحومغيرالمطبوخةجيدًافيالقائمةفالقاعدة:قشرالطعامأواطبخهأواستغنىعنهنهائياً[4)

قيد التحضير: فحص جواز التطعيم مع الممارسين العامين

من أجل الحماية الكافية ، يجب أن يتم فحص حالة التطعيم الخاصة بهم في وقت مبكر (4-8 أسابيع قبل الرحلة) من أجل تحديث التطعيمات المعززة لفيروس كوفيد ، والكزاز ، والدفتيريا ، والسعال الديكي ، والإنفلونزا ، والتهاب الكبد إذا لزم الأمر. يقدم جميع الممارسين العامين فحص تصريح التطعيم. يوفر الموقع www.bereit-zu-reisen.de معلومات مفيدة حول التخطيط للعطلات الصحية وجميع لقاحات السفر المهمة.

حول GSK

نحن شركة رعاية صحية عالمية قائمة على الأبحاث مكرسة لمساعدة الناس على عيش حياة أكثر نشاطًا وأطول وأكثر صحة. لمزيد من المعلومات ، يرجى زيارة www.de.gsk.com.

قم بزيارة غرفة الأخبار أو الاشتراك بها: http://www.presseportal.de/nr/39763

تابعنا على Twitter at GSK Germany (تضمين التغريدة)

مزيد من المعلومات حول صحة السفر على www.bereit-zu-reisen.de

NP-DE-TVX-PRSR-220001 ؛ 02/2022

(1) RKI “دليل التهاب الكبد A”. متاح على: https://bit.ly/3bXlF8G. فبراير 2022.

(2) نشرة RKI الوبائية 06/2019. متاح على https://bit.ly/3oFLWhg. فبراير 2022.

(3) الأسئلة الشائعة حول التطعيم ضد التهاب الكبد A المتوفر على الرابط: https://bit.ly/3L3O500. فبراير 2022.

(4) RKI “دليل التهاب الكبد A”. متاح على: https://bit.ly/3bXlF8G. فبراير 2022.

تواصل إعلامي:

مسؤول الاتصال للصحفيين
الدكتور آن هيلين
مدير أول منتج PR GSK
هاتف: 089/360 44-8620
البريد الإلكتروني: [email protected]

لورا كرستين
وكالة الاتصال
التليفون: 0221/9257 3840
البريد الإلكتروني: [email protected]

شركة GlaxoSmithKline GmbH & Co. KG، Prinzregentenplatz 9، 81675 Munich
مقر KG ميونيخ
محكمة مقاطعة ميونيخ HRA 78754

رفيق عام:
Allen Pharmazeutika Gesellschaft mbH ، فيينا
المحكمة التجارية فيينا FN 93449 أ
المديرين الإداريين:
فيكتوريا ويليامز (رئيس)

المحتوى الأصلي من: GlaxoSmithKline GmbH & Co. KG ، تنتقل عن طريق الأخبار aktuell

Leave a Comment